ACTUEEL

SP en PVV kritisch over zorgakkoord

SP en PVV hebben zich woensdagavond kritisch uitgelaten over het zorgakkoord dat het kabinet woensdag sloot met werkgevers en werknemers in de zorg.

SP-Kamerlid Renske Leijten stelde dat “de boekhoudstaatssecretaris'' Martin van Rijn (Volksgezondheid) winst heeft geboekt: “De bezuingingen staan recht overeind, alleen de rekening is verplaatst.''

Verkommeren

Fleur Agema (PVV) hoopt dat de protestgolf die de afgelopen dagen door het land ging vanwege het koningslied, een vervolg krijgt vanwege de gemaakte afspraken in de zorg. “Tienduizenden verliezen hun baan en duizenden ouderen mogen vervuilen en verkommeren. Voor hen geen hand over het hart'', aldus Agema. Leijten wil bovendien van het kabinet weten waarom er nou geen akkoord met alle partijen mogelijk was. De grootste vakbond Abvakabo FNV tekende niet. (ANP )

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 april 2013

De enige partijen die Nederland nog kunnen redden: PVV en SP.

De rest van de politiek laat zich inpakken door de hraaiers uit de zorg met tenonrechte grote macht. Corrupte artsen in prive klinieken, zorgondernemers, enfin al het rapalje dat niets anders doet dan hun lucratieve baantjes met leugen en bedrog te handhaven ten koste van de hele maatschappij.

Anoniem

26 april 2013

Zolang ICT en electronische zorginnovaties, technologie, en de farmaceutische industrie nog extra producten op de markt zetten en DBC fraude mogelijk is, wordt de zorg alleen maar duurder en kunnen we straks alle zorgpersoneel en behandelaars wegbezuinigen. Er is dan ook niks meer te managen en dat gaat wrs. gigantsiche bezuinigingen opleveren. Tot die tijd...

Top