ACTUEEL

Utrecht dringt wachtlijst jeugdzorg terug

De wachtlijsten van de Jeugdzorg in de provincie Utrecht zijn in 2012 met bijna 80 procent gedaald. De provincie schrijft dit toe aan het anders inzetten van financiële middelen.

De wachtlijst van geïndiceerden die langer dan de landelijke norm op jeugdzorg wachten is van 126 naar 28 cliënten teruggebracht. Deze 28 wachtende cliënten kregen grotendeels buiten het provinciale jeugdzorgstelsel om al een andere vorm van zorg, zoals jeugd-ggz of  jeugdzorg Plus.

Andere financiering

Mariëtte Pennarts, gedeputeerde Jeugdzorg zegt dat het resultaat is bereikt “door de focus te leggen op het perspectief van de cliënt en doordat de aanbieders van Jeugd & Opvoedhulp en Bureau Jeugdzorg Utrecht intensiever samenwerken”. Daarbij zijn de organisaties binnen het budget gebleven. De provincie heeft zich het afgelopen jaar gericht op een andere inzet van de financiële middelen. Aanbieders van jeugd- en opvoedhulp werden betaald op basis van het daadwerkelijk gerealiseerde aantal effectief geholpen cliënten (uitstroom minus gefinancierde zorg) tegen een vooraf bepaald tarief. “Partners hebben de intentie uitgesproken om structureel op deze wijze te blijven werken om deze resultaten te behouden”, meldt de Provincie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top