ACTUEEL

Trombosedienst Nijmegen en CWZ fuseren

De INR Trombosedienst te Nijmegen (INRTD) en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) willen fuseren. In een intentieverklaring zijn de twee partijen overeengekomen dat de tromosedienst op 1 januari 2014 onderdeel wordt van het CWZ.

De voorgenomen fusie wordt ingegeven door een ontwikkeling waar alle trombosediensten in Nederland mee te maken krijgen: het op de markt komen van nieuwe antistollingsmiddelen. Die zorgen er voor dat de kernactiviteit, de antistollingszorg, bij de trombosediensten de komende jaren verandert en mogelijk vermindert.

Vernieuwing

De INRTD en het CWZ willen met het oog hierop samen nieuwe vormen van dienstverlening ontwikkelen. Die vernieuwing gaat verder dan de reguliere antistollingszorg waarin de trombosedienst is gespecialiseerd. Gedacht wordt onder meer aan aanvullende vormen van zorg rondom chronische ziekten, waar mogelijk bij patiënten thuis en in overleg met of op verzoek van de behandelaars in de eerste lijn. Verder kunnen beide organisaties hun prikposten en laboratoriumwerkzaamheden zonder veel moeite samenvoegen. De trombosedienst gaat daarbij verder als een grotendeels zelfstandige zorgeenheid met een eigen loket.

Verhuizen

De hoofdlocatie van de INR Trombosedienst zal op termijn verhuizen naar het CWZ-terrein. Daarnaast zijn er nevenlocaties in Arnhem en Zevenaar en ongeveer 135 bloedafnameposten.  Er werken in totaal 140 mensen. Het CWZ heeft circa 4000 medewerkers. De fusie leidt niet tot verlies van banen, stellen de fusiepartijen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top