ACTUEEL

Gezondheidszorg kent tientallen 'beste werkgevers'

Van de 146 'Beste Werkgevers 2009' blijken er 35 actief in de gezondheidszorg. Zij scoren hoog op medewerkertevredenheid. Aldus is bijna een op de vier 'Beste Werkgevers 2009' een zorgorganisatie. Dat is een mooie opsteker voor de branche die worstelt met een matig imago op de arbeidsmarkt.

Rivas snelste stijger Beste Werkgevers 2009

Rivas Zorggroep is uitgeroepen tot 'snelst stijgende organisatie' in de categorie bedrijven met meer dan duizend medewerkers. Daarom heeft Rivas Zorggroep een van de vier prijzen Beste Werkgevers van 2009 in ontvangst mogen nemen op grond van onderzoek door Effectory en VK Banen. “Het is de beste prijs die we ooit gekregen hebben”, stelt Pieter de Kort, directievoorzitter van Rivas Zorggroep. “Het komt vanuit de medewerkers. En dat is de basis. Zo wordt optimaal zorg geleverd vanuit het hart.” Ten opzichte van de vorige peiling van medewerkertevredenheid heeft Rivas zich op tal van punten sterk verbeterd.

Goed werkgeverschap is werknemers ruimte geven

Rivas gaat ervan uit dat een goede werkgever kan rekenen op goede medewerkers. Rivas-medewerkers zijn verantwoordelijk zijn voor zowel cliënten als voor elkaar, in een open cultuur en met onderling respect. De Kort: “Het geheim van goed werkgeverschap is dat je je werknemers de ruimte moet geven.” Bij het bieden van zorg vormt het Planetree zorgconcept de basis: de mensen aan wie zorg geboden wordt, houden zo veel mogelijk de regie over hun eigen leven. Dat ook de cliënten tevreden zijn, meldt Rivas Zorggroep op de eigen website, blijkt uit het feit dat Rivas dit jaar met maar liefst 15 locaties en in totaal 38 sterren is opgenomen in de Sterrengids Gastvrijheidszorg.

Ruim dertig zorgorganisaties genomineerd

De ranglijst Beste Werkgevers van 2009 wordt samengesteld aan de hand van een grootschalig medewerkersonderzoek door onderzoeksbureau Effectory/Volkskrant Banen. Een kleine 160.000 medewerkers van ruim 260 bedrijven deden aan het onderzoek mee. Zij kregen vragen voorgelegd over de bedrijfscultuur, werkzaamheden, leidinggevenden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden. Organisaties met een score van 6,75 of hoger op algemene tevredenheid werden opgenomen in de ranglijst.

Genomineerde werkgevers zorg op een rij

Onder de 146 genomineerden en prijswinnaars bevinden zich ruim dertig zorgorganisaties. Hieronder vindt u de links naar de rapporten over deze organisaties.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Liesbeth van Buuren

8 juli 2009

Wat een goed nieuws om te vernemen. Dat mag gevierd worden. Dit komt het imago van de zorgsector zeker ten goede na al het andere nieuws dat via de media te vernemen is.

Gefeliciteerd!

Top