ACTUEEL

Voorstelling over ouderenzorg inspireert bestuurder

Theatergroep plezant en heeft in samenwerking met Brabantzorg een voorstelling gemaakt over werken in de ouderenzorg. Naar aanleiding van deze voorstelling houden beide organisaties een inspiratiebijeenkomst over de dilemma’s waar werknemers in de ouderenzorg mee te maken krijgen in hun loopbaan en hoe bestuurders hiermee om kunnen gaan.

De voorstelling ‘Zullen we dansen?’ vertelt het verhaal van verpleegkundige Laura Muller in verpleeghuis De Leidse Hof. Het werken in de ouderenzorg is als een rijdende trein waar ze ooit is ingestapt. De waan van de dag regeert en vraagt elke dag haar volledige inzet. De praktijk is inmiddels de belangrijkste leerschool geworden. De trein snelt verder… Dan wordt de moeder van Laura plotseling opgenomen als nieuwe bewoonster. Als dochter ontdekt ze het verpleeghuis en de manier van zorgverlening opnieuw. Een weerbarstige tijd breekt aan. Van wel willen maar niet kunnen, wel weten maar niet doen, van blijven zitten of gaan dansen.

Bijeenkomst

Tijdens de inspiratiebijeenkomst wordt de voorstelling gespeeld, waarna er in groepen over de dilemma’s, mogelijkheden en gedragsverandering voor de eigen organisatie wordt gepraat.

De bijeenkomst vindt plaats op 23 mei 2013 in de Theaterloods op het terrein van het voormalig Zendstation Radio Kootwijk.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Van Doorn

6 mei 2013

Chapeau! Inspiratie en dialoog, over zaken die we allemaal op onze eigen manier beleven en mee leven. Mooi initiatief, waard om breed gedeeld te worden.

zwanikken-leenders

6 mei 2013

Een voorstelling HOE als bestuurders hiermee om te gaan!!!!

Mijn voorstel is ook om a.s. zondag 12 MEI Internationale dag van de verpleging ,alle bestuurders persoonlijk een bloemetje te laten brengen naar de zorgmensen in Uw eigen ZORGHUIS waar U eind verantwoordelijk voor bent .

Top