ACTUEEL

Brits beroepsverbod voor neuroloog Peperkamp

De Britse Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de Nederlandse neuroloog Joop Peperkamp een beroepsverbod opgelegd. Peperkamp werd eerder zowel in Nederland als in België ontslagen. Dit meldt het Algemeen Dagbad.

Peperkamp kon afgelopen zomert in eerste instantie ongehinderd aan de slag in het Verenigd Koninkrijk. Het ziekenhuis in Nottinghamshire, waar de Neuroloog werkzaam was, ontdekte pas later wat het verleden van de neuroloog was.

Wonderdokter

Peperkamp werkte in de jaren '90 in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Later startte hij een consultatiepraktijk in Eindhoven. De reden dat Peperkamp niet meer als arts mag werken is dat hij tegen forse betaling patiënten hebben zou hebben geronseld voor de omstreden Amerikaanse 'wonderdokter' Bonati. Voor buitensporig hoge bedragen behandelde Bonati patiënten met herniaklachten in zijn privé klinieken met een lasermethode waarvan de bijzondere waarde niet kon worden aangetoond.

BIG-register

Overigens staat Peperkamp in Nederland niet op de lijst met zorgverleners aan wie een maatregel of bevel is opgelegd. Hij is ook niet geschrapt uit het BIG-register. De neuroloog mag dus nog steeds aan de slag in Nederland.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 mei 2013

Ik heb even in het BIG-register gekeken, maar Peperkamp mag in Nederland niet aan de slag als neuroloog. Hij staat alleen als basisarts in het BIG-register.

Spaan

5 mei 2013

Ddhr. Peperkamp is nooit aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis verbonden geweest. Hij was werkzaam bij het Willem Alexander ziekenhuis en later bij het Bossch Medisch Centrum.

Top