ACTUEEL

'Coschappen nemen te veel tijd in beslag'

Meer dan de helft van de coassistenten vindt dat de coschappen te veel te veel tijd van hen vergt, waardoor zij te weinig vrije tijd hebben. Dat blijkt uit een enquête van Mednet, het crossmediale platform voor artsen en medisch specialisten, onder coassistenten.

Meer dan de helft van alle respondenten (55 procent) noemde tegenover Mednet over het aantal werkuren en de tijd die overblijft voor een privéleven 'slecht' of 'matig'. Veertig procent beoordeelt dit als 'goed' en 5 procent als 'heel goed'.

Vergoeding

Een coassistent uit Rotterdam licht zijn antwoord toe: "Er wordt van je verwacht dat je veel studeert, als je daarnaast nog je vaste lasten wilt kunnen betalen, moet je een bijbaan hebben. Ik werk op zaterdag, dus houd eigenlijk alleen de zondag over. Dat is vrijwel geen vrije tijd. Een vergoeding voor de coschappen zou dit deels kunnen verbeteren."

Rond de 130 coassistenten uit het hele land vulden de peiling in. In Mednet Magazine, dat rond 25 mei uitkomt, staat een artikel met meer resultaten van het coassistenten onderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top