ACTUEEL

Sherpa ‘nachtwerkgever van het jaar’

Gehandicapteninstelling Sherpa is in de nacht van 1 op 2 mei verkozen tot 'Nachtwerkgever van het jaar 2013'. De verkiezing is een initiatief van Stichting Time Design in samenwerking met Déhora Consultancy Group. Medewerkers konden werkgevers nomineren die op een bijzondere manier aandacht besteden aan nachtarbeid.

De initiatiefnemers willen met de verkiezing Nacht van de Arbeid aandacht vragen voor nachtarbeid en nachtarbeiders in het zonnetje te zetten. De genomineerde organisaties waren Sherpa, G4S Secure Monitoring, Havenbedrijf Amsterdam, Brandweer Hollands-Midden en AmbulanceZorg Groningen.

Criteria jury

Om tot een keuze te komen beoordeelde de jury de organisaties op verschillende criteria: werkomstandigheden tijdens de nacht, veiligheidsmaatregelen, de wijze waarop de roosters tot stand komen, de mate waarin rekening wordt gehouden met de levensfase van medewerkers en zichtbaarheid van het management tijdens de nachtdienst.

Nachtteam Sherpa

Sherpa is in 2012 een verbetertraject gestart om het nachtteam van 27 medewerkers beter aan te laten sluiten op de zorg overdag. Sherpa heeft maatregelen genomen om de veiligheid en comfort van werken te verhogen door aanpassingen in de buitenverlichting en meer aandacht voor ergonomie op de werkvloer, waaronder speciale stoelen en computerbrillen.Het management toont zich volgens de jury bewust van het belang van afwisseling in de nachtelijke werkzaamheden. Daarnaast toont het management zijn betrokkenheid door regelmatig tijdens de nachtdienst aanwezig te zijn. De medewerkers van het nachtteam zelf zijn de aanjagers van de veranderingen, zij hebben veel inspraak en nemen een belangrijke plaats in bij de ontwikkelingen, stelt de jury.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Cremers

6 mei 2013

Sherpa, van harte gefeliciteerd met jullie verkiezing tot 'nachtwerkgever van het jaar'. Ook NU'91 is zich bewust dat het werken in de nacht onder de aandacht van managers moet komen. Kleine veranderingen kunnen de alertheid van de nachtmedewerkers al verhogen. Daarom organiseert NU'91 Nightfever Events in alle gezondheidszorginstellingen waar nachtdiensten gedraaid worden. Met het Nightfever Event wordt het onderwerp 'nachtdienst' extra onder de aandacht gebracht van medewerkers en managers en bestuur. NU'91 komt in de avond bij het wisselen van de avond- en nachtdienst informatie geven over fit de nacht doorkomen. En natuurlijk met verantwoorde hapjes en gadgets om alert de nachtdienst door te komen Voor meer informatie kan je mailen met a.cremers@nu91.nl.

Top