ACTUEEL

CZ onderzoekt te hoge declaraties dyslexiebureaus

CZ onderzoekt te hoge declaraties dyslexiebureaus

Zorgverzekeraar CZ heeft een onderzoek ingesteld naar het declaratiegedrag van een aantal bureaus die kinderen met dyslexie behandelen. De bureaus dienen structureel te hoge declaraties in. Dat meldde CZ donderdag.

Onjuiste declaraties

De bureaus behandelen kinderen veel langer dan de afgesproken 60 sessies, zegt een woordvoerster van de zorgverzekeraar. Als de bureaus hier geen goede verklaring voor kunnen geven, moeten ze het geld aan CZ terugbetalen.

Miljoenen verloren

Volgens een woordvoerster van de zorgverzekeraar gaan door onjuiste declaraties van dyslexiebureaus landelijk miljoenen euro's verloren. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Drs. de Leeuw

3 mei 2013

Niet alleen dyslexie buroos hoor. Waarom vlucht een orthopeed opeens naar het buitenland met achterlating van een droomvilla?

Waarom verkoopt een zorgondernemer opeens een pakket aandelen? Waarom verwisselen privé-klinieken met de lichtsnelheid van het licht van 'eigenaar'?

Belastingdienst lees maar eens mee en grijp de dokters die opeens allemaal voor zichzelf willen beginnen. Wat zou daar nou achter zitten? En zich laten betalen door Nyenrode om de hoogleraar uit te kunnen hangen en tot met de boel belazeren en niemand die durft in te grijpen? De hele zorg is onderhand een parlementaire enquete waard maar nee hoor met Schippers aan het roer is dat niet mogelijk en de patienten kunnen de steeds hogere eigen bijdragen ophoesten. Wanneer komt er eens iemand uit de elite met de waarheid naar buiten? Of is iedereen chantabel onderhand met steekpinnigen bijvoorbeeld of ongeloorloofde prijsafspraken?

Waarom zou de zorg toch het duizelingwekkende bedrag van onderhand 90 miljard euro kosten? ING denk maar niet dat je buiten schot blijft. Meer zeg ik niet.

Top