ACTUEEL

CDA wil meer weten over fraude toeslagen

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën moet nog meer opheldering geven over fraude met huur- en zorgtoeslagen. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt wil van de bewindspersoon meer weten over de 280 gevallen van 'systeemfraude' die de FIOD heeft afgehandeld.

Dat zei Omtzigt zaterdag in een reactie op het feitenrelaas over de fraude die Weekers naar de Kamer stuurde. Het CDA spreekt van een 'explosie' van fraude omdat van de 280 gevallen zich meer dan de helft (183) de afgelopen 1,5 jaar heeft voorgedaan.

Schade

Omtzigt vreest dat de fraude veel geld gaat kosten. Hij wil van Weekers ook weten hoe groot de schade is. Verder vraagt hij zich af wat de staatssecretaris heeft gedaan om de fraude te voorkomen of te beperken. Volgens het Kamerlid is het eenvoudig om bij een aanvraag van een zorgtoeslag te controleren of de aanvrager wel een zorgverzekering heeft.

Veel vragen

Over de positie van Weekers wil Omtzigt nu nog niks kwijt. Hij zegt dat er in het Kamerdebat op 14 mei veel vragen op tafel zullen liggen. VVD-Kamerlid Helma Neppérus wacht tot het debat met een reactie op het feitenrelaas van partijgenoot Weekers. Voor haar is de essentie dat het systeem van de toeslagen verbeterd wordt.(ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top