ACTUEEL

CZ wint pgb-zaak tegen bestuurders Raad & Daad

Het zorgkantoor van CZ heeft een civielrechtelijke procedure, die zij namens 140 budgethouders had aangespannen tegen de ex-bestuurders van het failliete Raad & Daad, gewonnen. De ex-bestuurders moeten vele tonnen terugbetalen aan het zorgkantoor. Dit meldt dagblad De Limburger.

Ex-Raad en Daad-bestuurders Luc en Marjo Maas dienen 681.000 euro terug te betalen. Op het huis en andere bezittingen van het echtpaar Maas was al in juli 2010 beslag gelegd. Ex-directeur Godfried Wigman moet een bedrag van 75.000 euro terugstorten.

Failliet

Raad & Daad ging in 2009 failliet. Vervolgens bleek dat bij veel budgethouders bedragen overbleven die niet verantwoord konden worden en terugbetaald moesten worden. Sommige budgethouders moesten bedragen van tienduizenden euro’s terugstorten.

Raad & Daad zette geld dat bij de ene cliënt ‘over’ was, in voor de zorgverleningen van een andere cliënt bij wie het pgb tekort schoot. De directie van Raad & Daad beweerde destijds dat dit een gebruikelijke gang van zaken zou zijn. “Bij sommige klanten houden we iets over en bij andere klanten hebben we een tekort aan pgb-geld. Wij hevelen geld over als wij merken dat een van onze pgb-houders verstoken dreigt te raken van zorg, omdat bijvoorbeeld de indicatie voor een pgb op zich laat wachten," zo stelde Wigman in 2010.

'Netto-budget-regeling’

De ‘netto-budget-regeling’, zoals Raad & Daad haar manier van werken noemde,staat haaks op de bedoeling van het pgb, stelt de rechtbank. “Zou men meegaan met de benadering die Raad en Daad propageert, dan zou de pgb-regeling goeddeels tot een dode letter verworden”.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Visee

5 mei 2013

Zowel de rechtbank als de aangeklaagden hebben gelijk. Het is terecht te zot voor woorden, dat een persoonlijk budget niet persoonlijk gebruikt wordt. Net zo zot is het, dat het toedoen gebruikelijk is minimale wachttijden van 3 maanden normaal te vinden. Het is jammer, dat de rechtbank daarover geen uitspraak gedaan heeft. Misschien moet dan rest daar maar eens over geklaagd worden.

lolke van der meulen

5 mei 2013

Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 06-05-2013 07:42.

Top