ACTUEEL

Jos de Blok ‘beste bestuurder van Nederland’

Jos de Blok ‘beste bestuurder van Nederland’

Buurtzorg-directeur Jos de Blok is door het tv-programma De Slag om Nederland verkozen tot beste bestuurder van Nederland. Dat meldt RTV Oost.

Het programma draait om de zoektocht naar de beste bestuurder van Nederland. Iemand uit de (semi) publieke sector of overheid die zich inzet voor het publieke belang. De Blok wordt met name geprezen voor het feit dat hij geregeld de werkvloer op gaat. Het draait bij hem ‘echt om de thuiszorgers en de cliënten’ wat hem volgens het programma de beste bestuurder van Nederland maakt.

Jos de Blok

De Blok maakte school met zelfsturende teams in de thuiszorg, een concept dat inmiddels brede navolging vindt. Hij is verkozen tot Gamechanger 2012. Buurtzorg Nederland won in 2011 en in 2012 bovendien de Beste Werkgever Award.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

7 mei 2013

Als een verpleegkundige, tevens bestuurder van een zorgorganisatie, geprezen wordt verdient deze ook lof uit eigen kring. Jos de Blok is naar mijn mening een ondernemende en innovatieve zorgbestuurder en conform deze prijs ook een people- manager. Ook ik vind hem een verpleegkundig rolmodel en feliciteer hem hiermee. Zijn kwaliteiten zijn bij vriend en vijand reeds jaren bekend. Of deze prijs van de vpro daaraan nog wat toevoegt?

zwanikken-leenders

7 mei 2013

Van harte gefeliciteerd NU zondag Dag van de Zorg `12 MEI Florence Nightingale dag , ieder verpleegkundige , , die zondag ,werkt ,direct met patiënten een bos bloemen .!

PS. Het woord WERKVLOER afschaffen

Arnout Orelio

16 mei 2013

Beste Jos,
Van harte gefeliciteerd! Je bent een waar voorbeeld voor de mensen in je organisatie zowel als je collega bestuurders.

Alle collega's van Jos:

Zolang je de prijs beste bestuurder kunt winnen als je "met name [wordt] geprezen voor het feit dat [je] geregeld de werkvloer op gaat" dan hebben we nog veel werk te verzetten. Dit zou in mijn beleving het 'standaard' gedrag van bestuurders in de zorg moeten zijn, waarna we bestuurders kunnen prijzen voor hun prestaties (ipv hun input).

Misschien mag ik eens met jullie meelopen en laten ervaren waarom dat belangrijk is?

Met vriendelijke groeten,
Arnout Orelio
De Verbeterpraktijk

Top