ACTUEEL

Rotterdam zoekt intergenerationele innovaties

De Gemeente Rotterdam en zorgverzekeraar Achmea hebben een prijsvraag in het leven geroepen voor innovaties in de Rotterdamse ouderenzorg. Met de wedstrijd is een bedrag van 15.000 euro gemoeid, waarmee het idee uitgevoerd kan worden.

Het is de eerste keer dat de ideeënwedstrijd gehouden wordt. Men kan in teams van twee personen deelnemen, waarbij de voorwaarde is dat de leden van het team uit twee verschillende generaties dienen te komen.

Vernieuwende ideeën

Het doel van de juryprijsvraag is generaties van jong en oud gezamenlijk vernieuwende ideeën te laten genereren over de ouderenzorg. Er is behoefte aan nieuwe combinaties van wonen, zorg en welzijn in de ouderenzorg, o.a. gebruik makend van moderne technologie. De innovatie dient de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van ouderen te bevorderen door nieuwe samenwerking tussen generaties en tegelijkertijd de kwaliteit, effectiviteit en doelmatigheid van de ouderenzorg te verbeteren.

Het winnende idee wordt getest in een straat, wijk of deelgemeente van Rotterdam. Ideeën kunnen nog tot 1 juni 2013 ingezonden worden. De prijsuitreiking vindt op 20 juni 2013 plaats tijdens het congres ‘Toekomst van de Ouderenzorg’.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 mei 2013

Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 07-05-2013 11:11.

Smulders

7 mei 2013

Wij staan voor communitatieve zorg gebaseerd op de zorg Vd toekomst. Ons concept voorziet in duurzaam, economisch en maatschappelijk oogpunt. Zorg met arbeid en zorg uit de regio is een must. Meer weten, stuur bericht ik antwoord graag.
Gr. Marc Smulders

Top