ACTUEEL

BrabantZorg kan zorglocaties open houden

BrabantZorg hoeft tot 2018 in elk geval geen extra zorglocaties te sluiten. Dat is de conclusie van een onderzoek dat BrabantZorg en BrabantWonen hebben uitgevoerd naar de toekomstbestendigheid van de zorglocaties.

Eerder dit jaar besloot BrabantZorg om haar locaties De Maashorst in Megen en Sint Jozef in Oijen te sluiten. Met oog op het stoppen van de vergoeding voor verzorgingshuiszorg bleken nieuwbouw- en verbouwingsplannen voor deze locaties financieel niet haalbaar.

Aanpassingen

Het recente onderzoek anticipeert op de kabinetsplannen om vanaf 2015 te stoppen met het vergoeden van verzorgingshuiszorg. Dit heeft volgen BrabantZorg vergaande consequenties voor toekomstige dienstverlening op haar locaties. Hoewel er geen zorglocaties gesloten hoeven worden, zijn er wel aanpassingen noodzakelijk, blijkt uit het onderzoek.

De organisatie wil een groot deel van de wegvallende zorgappartementen aanwenden om de groeiende vraag naar verpleeghuisplaatsen op te vangen. Het restant wordt omgebouwd tot ‘zorgwoningen’ voor ouderen die veel zorg en ondersteuning nodig hebben. BrabantZorg houdt jaarlijks in de gaten of er aanpassingen nodig zijn om deze levensvatbaarheid te blijven garanderen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top