ACTUEEL

'IGZ heft verscherpt toezicht Amsta-locatie op'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Amsta-locatie ‘De kleine Johannes’ begin mei 2013 opgeheven. Dat schrijft de Volkskrant. Een perswoordvoerster van Amsta zegt tegen Skipr dat dit nog wat voorbarig is. “De inspectie heeft een positief conceptrapport uitgebracht.”

Het verscherpt toezicht is nog niet officieel opgeheven. Amsta heeft het nieuws in haar enthousiasme iets te snel naar buiten gebracht, zegt de perswoordvoerster. In afwachting van het definitieve rapport wil ze daarom geen verdere mededelingen doen.

Verbeteringen

De IGZ zou volgens de Volkskrant van oordeel zijn dat de noodzakelijke verbeteringen duidelijk zichtbaar zijn. De systematiek van de ondersteuningsplannen is verbeterd evenals de afbouw van vrijheidsbeperkende maatregelen en middelen. Daarnaast is in de communicatie met cliënten en cliëntvertegenwoordigers op een aantal punten duidelijk voortgang geboekt.

Verder gaat de inspectie enkele aandachtspunten extra toetsen tijdens de reguliere bezoeken. Deze hebben onder andere betrekking op het borgen van de ingezette acties op de communicatie en vrijheidsbeperkende maatregelen schrijft de Volkskrant.

De kleine Johannes

De kleine Johannes, onderdeel van Amsta, is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier wonen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met zeer uiteenlopende ondersteuningsvragen in een kleinschalige en beschermde omgeving.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top