ACTUEEL

OM wil oud-topman Icare plukken

Het openbaar ministerie probeert enkele tonnen bij oud-topman Bart V. van Thuiszorg Icare en zijn handlanger Johan B. terug te halen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Het OM lichtte de ontnemingsvordering dinsdag voor de rechtbank in Assen toe. Justitie wil zo de criminele winst terugeisen die beiden geboekt zouden hebben bij transacties met een thuiszorgwinkel in Dronten, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Het OM wil dat V. bijna 600.000 euro terugbetaalt aan de staat. Tegen B. heeft het OM een ontnemingsvordering ingediend van 680.000 euro.

Veroordeling

V. en B. zijn in 2010 door de rechter veroordeeld wegens oplichting en het witwassen van zo'n 700 duizend euro in 2002. Dat geld zouden ze hebben verduisterd door de thuiszorgwinkel te verkopen aan een BV en vervolgens te verhuren aan het toenmalige thuiszorg Icare. Eind vorig jaar werd ook voormalig Icare-manager Addy S. in dezelfde zaak door de rechtbank veroordeeld. Hij moet een bedrag van 1 miljoen euro terugbetalen plus een boete van 50 duizend euro. De Noorderlijke Fraudekamer in Assen doet op 18 juni uitspraak over de ontnemingsvorderingen.

Lees de reconstructie uit Skipr magazine 01-2010

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top