ACTUEEL

Veroordeelde pedoseksueel werkte bij SEIN

Een veroordeelde zedendelinquent heeft in 2012 bijna een jaar lang gewerkt bij zorginstelling SEIN. Daar begeleidde hij lichamelijk en verstandelijk gehandicapten. Dat meldt het televisieprogramma 'De Vijfde Dag' in de uitzending van woensdagavond.

Het gaat om Lars van der H., die in 2011 werd veroordeeld voor seksueel misbruik van zeven minderjarige jongens rond de leeftijd van 14 jaar. Van der H. kreeg 24 maanden celstraf opgelegd. Omdat hij in beroep ging, hoefde hij de gevangenis toen niet in. Daarop solliciteerde hij bij Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN), waar hij vorig jaar een groep ouderen met lichamelijk en verstandelijke beperkingen begeleidde. Naast het pand waar hij werkte staan volgens 'De Vijfde Dag' gebouwen waar kinderen met een epileptische aandoening verblijven.

Ex-medewerker

SEIN zegt in een reactie dat de betreffende medewerker in januari 2012 in dienst trad en sinds oktober niet meer bij de zorginstelling werkt. Kort na zijn proeftijd gaf Van der H. aan dat er een procedure liep waarbij hij beschuldigd werd van een zedenmisdrijf (in zijn privésfeer) met minderjarigen (pubers).

SEIN benadrukt dat de man alleen heeft gewerkt met ouderen. De zorginstelling deelde de inmiddels ex-medewerker mee dat hij bij een veroordeling weg zou moeten. Toen bij de andere medewerkers binnen SEIN bekend was dat er een juridische procedure liep, ontstond er onrust. Daarna is besloten om in oktober 2012 de samenwerking al te beëindigen.

In december is Van der H. in hoger beroep veroordeeld. Hij is tegen die uitspraak in cassatie gegaan. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 mei 2013

Ik snap de strekking van het artikel niet goed. Dat iemand een veroordeelde pedoseksueel is maakt hem ongeschikt om met kinderen en jongeren te werken maar toch niet per definitie ongeschikt om met volwassenen en ouderen te werken?

Door de onrust onder de medewerkers zal er op een gegeven moment wel een onwerkbare situatie zijn ontstaan zodat ontslag onvermijdelijk was. Toch doet het mij erg denken aan de onrust die in orthodoxe onderwijskringen ontstaat wanneer een docent uit de (homoseksuele) kast komt.

Anoniem

15 mei 2013

Ook al zegt SEIN dat bewuste man "alleen bij oudere heeft
gewerkt" wil dat niks zeggen,want ook bij oudere mensen
komt sexueel misbruik voor. Levensgevaarlijk dus...
UITKIJKEN EN OPLETTEN!!!

Top