ACTUEEL

Spijkenisse in actie voor behoud Ruwaard

Een online petitie om het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse als volwaardig ziekenhuis voor Voorne-Putten te behouden, is tien dagen tijd door 3200 mensen ondertekend.

Uit een inventarisatie door de redactie van Dichtbij  blijkt dat de meeste lezers het ziekenhuis willen behouden, maar zij laten daarbij ook kritische geluiden horen: de zorg moet wel beter.

Behoud Ruwaard

Naast de online petitie spant ook de gemeenteraad zich in om het ziekenhuis te behouden. Zo hebben de gezamenlijke fracties een open brief aan de zorgverzekeraars opgesteld. Zij hopen dat zoveel mogelijk mensen deze ondertekenen en versturen, meldt De Weekkrant.

Eerder al waarschuwde de burgemeester Mirjam Salet van Spijkenisse dat de acute zorg voor mensen die in de buurt van Spijkenisse wonen in gevaar komt als de plannen met het Ruwaard van Putten Ziekenhuis doorgaan. Het gaat om spoedeisende hulp en acute verloskundige zorg. Als die functies wegvallen bij het ziekenhuis wordt het in veel gevallen onmogelijk om binnen 45 minuten een patiënt in het ziekenhuis te krijgen, zoals de wettelijke norm voorschrijft. Dit schreef de burgemeester in een brief aan een aantal partijen die betrokken zijn bij de toekomst van het in opspraak geraakte ziekenhuis.

Overname

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis verkeert in financieel zwaar weer en kan niet zelfstandig verder. De onderhandelingen met drie andere ziekenhuizen (Maasstad, Ikazia en Van Weel-Bethesda) zijn afgeketst omdat de betrokken partijen er niet zijn uitgekomen met de zorgverzekeraars, banken en het waarborgfonds. Het financieel risico voor de drie ziekenhuizen zou te groot zijn. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zegt in gesprek te zijn met andere mogelijke overnamepartijen. De zorg gaat voorlopig nog gewoon door, aldus het hospitaal.

Het ziekenhuis raakte in opspraak door een onverklaarbaar hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie in 2010. De volledige hartafdeling werd vorig jaar tijdelijk gesloten, de polikliniek is inmiddels weer open.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

scheurwater

9 mei 2013

Het ziekenhuis heeft een enorme belangrijke functie voor deze regio, buiten het verzorgingsgebied van 200000 mensen heeft het ziekenhuis ook een zeer belangrijke tak te vervullen voor de petrochemische industrie 1 van de basis peilers van onze economie, Hier moet juist een klasse voorziening voor bestaan wat toon aangevend moet zijn voor europa. Kijk nu eens naar die treinramp in belgië en trek dat eens door als er zoiets gebeurt in de botlek Dan is de ramp niet te Overzien! Misschien is het zeer vestandig deze miljarden indusstrie er bij te betrekken zij hebben er zeker ook baat bij

hoek

11 mei 2013

3200 handtekeningen bij een adherentie van 200.000 is niet echt een geweldig aantal. En @scheurwater, je moet niet bouwen op rampen maar op het voorkomen ervan.

Top