ACTUEEL

Van Rijn verlengt experiment regelarme instellingen

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS verlengt het experiment regelarme instellingen met een jaar. Dit zegt Van Rijn in een brief aan de Tweede Kamer die vrijdag 3 mei 2013 is verstuurd.

“Ik heb besloten instellingen die deelnemen aan het Experiment regelarme instellingen in de gelegenheid te stellen hun experiment een jaar langer uit te voeren,” aldus Van Rijn in de Brief.

Voorbereiding

De staatssecretaris heeft heeft twee redenen voor de verlenging. “De belangrijkste is dat is komen vast te staan dat de voorbereiding van de experimenten meer tijd heeft gevraagd dan van te voren werd ingeschat. (…) De resultaten van de experimenten zullen bovendien robuuster zijn als zij langer in de praktijk zijn getoetst.”

Het experiment regelarme instellingen is bedoeld om de bureaucratie in de zorg terug te dringen. Het experiment werd in juli 2011 aangekondigd door toenmalig staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten. Het experiment zou in 2012 moeten beginnen, maar door de lange voorbereidingstijd die de aangesloten instellingen nodig hadden, konden deze veelal pas per 1 januari 2013 van start.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top