ACTUEEL

Regie alarmnummer 112 moet strakker

De regie op het alarmnummer 112 moet strakker. De samenwerking tussen partijen die bij het nummer zijn betrokken, zoals de KPN en de politie, is onvoldoende. Dat concluderen de Inspectie Veiligheid en Justitie en Agentschap Telecom in een onderzoek naar het functioneren van 112.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de resultaten hiervan zondag naar de Tweede Kamer gestuurd. Aanleiding voor het onderzoek zijn een aantal storingen van het 112-nummer vorig jaar, waardoor mensen het nummer niet altijd konden bereiken.

Onderhoudswerkzaamheden

Uit het onderzoek bleek dat er geen sprake was van een zwakke plek, maar dat de storingen op verschillende plaatsen in de '112-keten' optraden. Vaak was dat tijdens onderhoudswerkzaamheden, aldus het ministerie.

Het ministerie zegt het advies van de inspectie over te nemen. Het is onacceptabel dat een beller in nood geen contact kan leggen met de alarmcentrale, zegt minister Ivo Opstelten. Ook laat het ministerie weten direct na de storingen maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top