ACTUEEL

Schnabel voorzitter Innovatiefonds Zorgverzekeraars

Schnabel voorzitter Innovatiefonds Zorgverzekeraars

Paul Schnabel is per 1 september 2013 benoemd tot voorzitter van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Schnabel volgt Niek de Jong op.

De Jong is voorzitter van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars vanaf de oprichting van het Fonds in 1999, maar treedt nu terug vanwege het aflopen van zijn laatste termijn.

SCP

Paul Schnabel was van 1977 tot 1992 hoofd onderzoek van het huidige Trimbos-instituut, kenniscentrum voor geestelijke gezondheidszorg. Vervolgens was hij decaan van de Netherlands School of Public Health en van 1998 tot 1 mei 2013 directeur van het SCP. Schnabel is sinds 1986 hoogleraar, en vanaf 2002 universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Dat blijft hij ook. Hij is onder andere commissaris van Shell Nederland en penningmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2010 ontving hij de medaille van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en in 2013 werd hij benoemd tot kroonlid van de SER.

Ziekenfonds

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars besteedt een deel van de reserves uit de voormalig vrijwillige ziekenfondsverzekering en wil daarmee een bijdrage leveren aan verbeteringen in de gezondheidszorg. Dit gebeurt met projecten die leiden tot een zichtbaar betere zorg vanuit het perspectief van de patiënt en daardoor tot een betere kwaliteit van leven van (zieke) mensen. Bevordering van innovatie is daarbij de leidraad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top