ACTUEEL

Norovirus slaat toe bij GGZ Halsteren

Zo'n 75 cliënten en 50 medewerkers van het psychiatrisch zorgcentrum van de GGZ Westelijk Noord-Brabant in Halsteren zijn afgelopen anderhalve week door het norovirus ziek geworden. De instelling heeft ingrijpende maatregelen genomen om de uitbraak onder controle te krijgen, zei arts Jacques Snijders maandag naar aanleiding van berichten in de regionale media.

Maatregelen

Voor het personeel, bezoekers en patiënten gelden strenge hygiënemaatregelen. Medewerkers moeten hun handen regelmatig met speciale desinfecterende zeep wassen, handschoenen en schorten dragen. De besmette en niet besmette omgeving worden van elkaar gescheiden. Er is een extra schoonmaakdienst ingesteld. Besmette medewerkers blijven een week thuis. Bezoek aan deGGZ Westelijk Noord-Brabant is alleen toegestaan als het niet anders kan en het zwembad is gesloten voor alle cliënten. Over de herkomst van het virus is niets bekend. Snijders denkt dat de uitbraak over zijn hoogtepunt heen is.

Opnamestop

De eerste besmetting in de Brabantse instelling werd op 17 juni ontdekt. Hetnorovirus veroorzaakt braken, diarree en milde koorts. Het virus waart vooral rond op de opnameafdelingen voor volwassenen en ouderen, aldus de coördinator van het uitbraakteam. Op die afdelingen is een opnamestop afgekondigd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top