ACTUEEL

Internationale ziekenhuisbenchmark op komst

Performation en Albatross gaan intensief samenwerken in het vergelijken van prestaties van ziekenhuizen in Engeland, Nederland en Ierland. Beide partijen hebben de samenwerkingsovereenkomst op 3 mei in Londen getekend. Komende zomer verwachten zij met de gezamenlijke benchmark uit te komen.

De gezamenlijke benchmark die vanaf de zomer beschikbaar komt omvat ruim 200 ziekenhuizen die het grootste deel van alle ziekenhuiszorg in de drie landen uitvoeren.

Albatross profileert zich als marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van benchmarking van kosten per patiënt. Performation richt zich in Nederland en Ierland op het gebied van ziekenhuisbenchmarking.

Internationale standaarden

De Nederlandse en Engelse ziekenhuizen bereiken volgens de benchmarkbureaus hoogstaande zorg door continu de kwaliteit en doelmatigheid van de processen onderling te vergelijken. Zulke vergelijkingen of benchmarks geven inzicht waar in de organisatie verbeteringen mogelijk zijn. In Ierland is een grote systeemwijziging in de zorg gaande; de openbare ziekenhuizen worden in autonome groepen georganiseerd.  “Het management van deze ziekenhuisgroepen heeft informatie nodig over de prestaties vergeleken met internationale standaarden”, melden de benchmarkbureaus. “Nationale regels en cultuur zorgen ervoor dat lokale vergelijkingen belangrijk zijn, maar de logische vervolgstap is om over de grenzen heen te kijken. Internationale vergelijkingen geven nieuwe inzichten en mogelijkheden om de beste zorgprocessen nog een stap beter te maken.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 mei 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 15-05-2013 09:28.

Top