ACTUEEL

De Sionsberg ziet patiëntstroom weer toenemen

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum ziet de patiëntenstroom gestaag toenemen. De cardiologen zagen 25 procent meer patiënten, de chirurgen 15 procent. Dat zegt Martijn Möllers, voorzitter van de medische staf, in het Friesch Dagblad.

Ondanks de toename van het aantal patiënten is een reorganisatie voor ziekenhuis onafwendbaar. De Sionsberg stevent voor 2012 af op een verlies van zeker vijf miljoen euro. De slechte resultaten van De Sionsberg, dat inmiddels gefuseerd is met ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, hangen samen met het wegblijven van patiënten. Als gevolg van de gedwongen sluiting van enkele afdelingen verloor De Sionsberg duizenden poliklinische en honderden opname patiënten, meldde de Leeuwarder Courant eind maart. 

Reorganisatie

De Sionsberg moest vorig jaar ingrijpend reorganiseren. In 2011 boekte het ziekenhuis een verlies van bijna 5,3 miljoen euro. De negatieve publiciteit en onduidelijkheid over wat nog wel mogelijk is in De Sionsberg zorgden ervoor dat patiënten wegbleven. Daarnaast verwezen huisartsen minder door naar De Sionsberg, schrijft het Friesch Dagblad. De afgelopen maanden hebben de specialisten er hard aan gewerkt om bij de huisartsen onder de aandacht te komen. Zo hebben zij een gids ontwikkeld waar de specialisten in Dokkum met voor- en achternaam en doorkiesnummer in staan, en informatie welke behandelingen er mogelijk zijn.

De specialisten draaien extra diensten om de wachttijden kort te houden. Zij streven ernaar alle patiënten binnen drie dagen te zien, schrijft het Friesch Dagblad. Möllers zegt in de krant: “We krijgen nu steeds meer avondpoli’s, maar specialisten werken bovendien langer door om dit mogelijk te maken. Bovendien krijgen patiënten gegarandeerd binnen twee weken bericht over de voorlopige diagnose en behandelingsstrategieën”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top