ACTUEEL

Nederlands succes bij e-healthcompetitie

Het Nederlandse technologiebedrijf Sense is in de prijzen gevallen bij de Europese SME eHealth Competition. Met een digitale gezondheidsassistent voor cognitieve gedragstherapie kreeg Sense een derde prijs bij de beloftes.

Een onafhankelijke commissie selecteerde 15 finalisten uit in total 212 inzendingen. Negen hiervan kregen het predikaat belofte vanwege het feit dat er met de betreffende initiatieven minder dan 500 duizend euro omzet gemoeid is. Winnaar in de kampioenscategorie, dat wil zeggen met een omzet van meer dan een half miljoen euro, was het Britse UK Preventive Medicine met een digitale tool voor coproductie op het gebied van preventie.

eHealth Week

De prijsuitreiking vormde het startschot van de Europese eHealth Week die van 13 tot en met 15 mei in Dublin wordt gehouden. Onder de geselecteerde finalisten was Sense de enige Nederlandse deelnemer. Met drie finalisten had Spanje de grootste bijdrage aan de e-healthcomptetitie van European Small and Medium Enterprise (SME). De eHealth Week loopt dit jaar gelijk op met het jaarlijkse Europese zorg-IT-evenement World of Health IT (WoHIT).  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top