ACTUEEL

‘Niet bestaande Senioren Bond misleidt ouderen’

Het Nationaal Ouderenfonds waarschuwt ouderen voor een niet bestaande ouderenorganisatie, de zogenaamde Senioren Bond Nederland, die bij ouderen aanbelt om hen geld afhandig te maken. Dat meldt De Telegraaf.

Directeur van het Nationaal Ouderenfonds Jan Romme, tevens OuderenOmbudsman vermoedt dat de Senioren Bond Nederland niet bestaat. "Het klinkt als een betrouwbare naam, maar wij hebben er nog nooit van gehoord." De Bond heeft naar eigen zeggen 13.000 leden en werd in 1995 opgericht. Desondanks is er geen website te vinden.

Werkwijze

De Senioren Bond Nederland komt met inschrijfformulieren bij ouderen aan de deur en vragen hen lid te worden. Dat zou hen veel voordelen opleveren. Zo zouden ouderen tegen gereduceerd tarief thuiszorg krijgen en wordt ze eenmalig extra veel korting op boodschappen beloofd.

Senioren Bond Nederland

Paul Bakker, vermeend directeur van de Senioren Bond Nederland, stelt in de Telegraaf dat de officiële naam van de bond nog in de maak is. Waarom de in 1995 opgerichte bond na al die jaren nog niet is geregistreerd kan hij niet verklaren: "Ik zit hier pas een paar maanden. Wie mijn voorganger is weet ik niet. Jammer dat men voor ons waarschuwt. Wij willen slechts ouderen helpen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top