ACTUEEL

Jeugdzorginstelling Jarabee ontslaat 42 medewerkers

De Twentse jeugdzorginstelling Jarabee heeft dinsdag 42 medewerkers boventallig verklaard. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Een perswoordvoerder van Jarabee heeft dit aan Skipr bevestigd.

Jarabee kondigde in februari al aan dat de instelling dit jaar 10 procent gaat bezuinigen en dat dit 32 voltijdsbanen zou kosten. Aanleiding is dat de provincie Overijssel dit jaar de subsidie aan Jarabee aanzienlijk terugschroeft omdat ze in Twente een dalende vraag verwacht naar gespecialiseerde jeugdzorg.

Reorganisatie

"De zorg van de kinderen en jongeren die wij ondersteunen, is niet in het geding," liet Gerard Teunissen, voorzitter van de raad van bestuur, in de aankondiging van de bezuiniging weten. "We krijgen weliswaar geld voor minder trajecten, maar we gaan ook minder cliënten helpen." Jarabee richt daarbij ook de organisatie efficiënter in. Teunissen: "Door nog slimmer te werken bieden we slimmere zorg. Daarmee bedoel ik dat we de zorg dichter naar de cliënt en zijn netwerk brengen. Ook zetten we digitalisering nadrukkelijker in. Zo kunnen we met minder medewerkers meer cliënten helpen. Dit heeft voordelen voor de kinderen en jongeren én voor onze bedrijfsvoering. We gebruiken de bezuiniging van de provincie om dit proces te versnellen."

(Skipr / TC Tubantia)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top