ACTUEEL

‘Dr. Wodka’ mag vak niet meer uitoefenen

De Rotterdamse vaatchirurg Rama J. mag nooit meer zijn vak uitoefenen. In Engeland verscheen hij in 2005 dronken op zijn werk. J. werkte tot vorige week nog in een privékliniek in Maastricht. Dat meldt het AD.

De zaak rond 'Dr. Wodka', zoals de bijnaam van de chirurg luidt, kreeg veel aandacht in de Britse pers. De Britse gezondheidsinspectie nam zijn medische licentie in beslag. In Nederland bleef J. gewoon werken in Maastricht en in polikliniek De Blaak in Rotterdam, zo meldt het AD.

Prima functioneren

Dat J. nu ook in Nederland niet meer mag werken komt door een recente wetswijziging. In het buitenland uitgedeelde beroepsverboden gelden nu ook hier. Directeur Robert Boonen van De Blaak is verbaasd. “J. heeft bij ons altijd prima gefunctioneerd”, zegt hij in het AD. Wel voerde J. al enkele jaren geen operaties meer uit in Rotterdam. De chirurg gaat nog in beroep.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 mei 2013

'Als arts dronken op het werk verschijnen'. Hoe dom kun je zijn? Toch vrees is dat er iets van een alcoholslot op de toegangssluis van de OK moet worden gemonteerd, want het drankgebruik onder dokters is bovengemiddeld. Dat weet ik uit de praktijk. Wat is overigens de definitie van 'dronken'? Houdt dat 's avonds gezellig een wijntje drinken op bij één of twee glazen of bij een hele fles? Een alcoholslot op de OK-sluis is nog niet zo'n gek idee...
Daar drink ik er vanavond één op!

Top