ACTUEEL

‘Personeel wordt groter probleem dan zorgkosten’

Het echte probleem voor de toekomst van de zorg in Nederland is niet het geld, maar het gebrek aan (goed opgeleid) personeel. Dat stelt Hans Hofstraat, vice president Philips research tijdens de Sustainable Healthcare Challenge 2013 Op Nyenrode.

“Beide zijn grote problemen, zeker naar de toekomst toe,” stelt Hofstraat. “Als het gaat om het geld, daar kun je keuzes in maken, maar als het gaat om goed opgeleid en voldoende personeel naar de toekomst toe, waar we te maken hebben met vergrijzing en een grote druk op het arbeidspotentieel, is het veel moeilijker te adresseren.”

De opleiding van medisch personeel is volgens Hofstraat in Nederland heel goed, maar in de nabije toekomst hebben we te weinig opgeleid personeel. “Op een gegeven moment zij er veel minder mensen beschikbaar om heel veel meer mensen te helpen,” aldus Hofstraat.

Wereldwijd probleem

Dit is niet alleen in Nederland zo. Met name in Europa en in de Verenigde Staten speelt dit probleem. In de rest van de wereld is er geen gebrek aan personeel, maar hier gaat het ook vaak om gebrek aan personeel met een kwalitatief goede opleiding.

De oplossing ligt volgens Hofstraat in innovatie. Door in te zetten op medische technologieën is het mogelijk om met minder mankracht efficiënter te werken. Dit vergt wel wat van het personeelsbeleid en opleiding in de zorg. “In het curriculum van de Academische medische centra zal dan ook anders moeten worden gedoceerd.”

Healthcare Challenge

De Sustainable Healthcare Challenge (SHC) brengt studenten en young professionals samen om te discussiëren over hervormingen, innovatie en ondernemerschap in de zorg. Er wordt ingegaan zowel op de organisatie van zorg, als op innovatie en ondernemerschap in medische producten en zorgverlening. De SHC vindt plaats in het koetshuis van Nyenrode.

Bekijk hier het volledige interview met Hans Hofstraat.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 mei 2013

Gelukkig hebben we de EU. Maar we moeten wel respect leren opbrengen voor de vaardigheden van bijvoorbeeld Bulgaren of Turken die maar wat graag de Nederlandse zorgindustrie met hun kennis willen komen versterken.
Goede zorgmanagers zijn nodig om deze vaak uitmuntende specialisten op hun gebied van relevante info te drenken zodat ze een ook culturele bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van hetvpersonele probleem wat nu al overal begint te ontwaken.
Een buitengewoon knappe voordracht van deze Philips topman. Laat Philips zelf ook het goede voorbeeld geven door te innoveren in de markt van de medisch elektronische hulpmiddelen zoals röntgen apparatuur maar vooral veel IT technologie. Daar liggen kansen!
Nederland heeft dankzij Philips een wereldfaam en dat dient voor de komende generaties in een multi culturele samenleving (198 nationaliteiten ) flink door Nijenrode te worden vereconomiseerd. Mooie bijdrage, goede vooruitzichten. Wat meer VOC, wie doet er mee? De VVD hoort ook hier baanbreker te zijn. Hulde voor Philips!
Ook zij weten de positieve kanten van de Euro, die geweldige eenheidsmunt, waarin de verbroedering van de Europese volken tot uitdrkking wil komen, uitstekend in te zetten in die haast magische wereld van client en arts met als scheerlijn de inzet en kunde van gevestigde banken als onze nationale trots, de ABN AMRO.
Mooie bijdrage van de CEO van Philips en Nijenrode, heel strak!

Anoniem

18 mei 2013

Onzin. Zolang we niet meer geld aan de zorg uitgeven is personeel ook geen probleem. En meer geld hebben we niet, dus personeel is geen probleem. Dat is een tegenvaller voor de Philips meneer die graag technologieën verkoopt om mensen te vervangen, maar daar hebben we dus geen geld voor (over).

Anoniem

20 mei 2013

#2 Acht het niet zo nodig om verzekerd te zijn uit geloofsprincipe. Wedden dat wij uiteindelijk nog aan het lagste eind trekken door ons niet te verzekeren?
Net zoals de Jehovaas. Als je echt deskundig geopereerd wilt wqorden moet je zeggen dat je Jehova bent dan let men dubbel op bloedverlies heb ik gehoord. Bovendien is bloed geven eigenlijk de grootste transplantatie die je kunt voorstellen. En er zitten nog heel veel vraagjes in het bloed waar we nog weinig over weten. Het is zo mooie levenskracht. Nee, lach maar om ons gelovigen maar we stellen iedereen in het ongelijk en dan heb ik nog niet eens over financiële plaatjes.
En personeel hoeft er voor mij ook niet te zijn. Van mijn uitgespaarde premies ga ik elk jaar op vakantie ( schijnt nu al 5800 euro/jr/pp te zijn!)
Nou op vakantie en dan naar een professioneel zkh en dan heerlijk bijkomen bij de Hilton buren. Daar kan toch geen instelling, privaat of publiek, in Ned tegenop? Ha ha ha

Jaspers

22 mei 2013

Hans Hofstraat heeft helemaal gelijk en ik onderschrijf de voorbeelden van Philips.
Het werk van zorgprofessionals is vaak ook fysiek belastend. Het is dan ook van belang te innoveren in ergonomische en arbeidsbesparende (medische) hulpmiddelen, om er voor te zorgen dat het ziekteverzuim omlaag gaat en personeel hun werk tot hun 67ste jaar kan volhouden.

Voorbeeld hiervan is de beroerde ergonomische houding waarin bv. Echoscopisten moeten werken. Wij werken hieraan , maar fabrikanten van Echo-apparatuur, waaronder Philips dienen deze handschoen ook op te pakken.

Top