ACTUEEL

Medishield wint Sustainable Healthcare Challenge

MediShield BV heeft de Sustainable Healthcare Challenge 2013 gewonnen. In de finale van de innovatiewedstrijd kwam de seton tang van het technostarter bedrijf het beste uit de bus. De eerste prijs bestaat uit 5000 euro, te besteden aan de verdere ontwikkeling van hun innovatieve product.

Daarbij dingt MediShield ook mee naar de Ureka Mega Challenge, waar 50.000 euro mee te verdienen valt. Intotaal waren er 60 inzendingen voor de prijs waarvan er uiteindelijk acht werden uitgekozen om in de finale voor een vakjury te verschijnen.

MediShield krijgt de prijs voor een instrument dat zij hebben ontworpenwaardoor een seton in een fistel (een darmontsteking) geplaatst kan worden zonder dat deze vastgeknoopt hoeft te worden. Hierdoor heeft de patiënt veel minder pijnklachten en is de kans op nieuwe ontstekingen veel kleiner.

Niet verwacht

Directeur van MediShield Willem Nerkens had niet verwacht dat zij de prijs mee naar huis zouden nemen. “Mijn ervaring is dat zo'n specifiek product bij dit soort wedstrijden toch minder aanspreekt dan een idee voor een veel grotere groep gebruikers.”

SHC 2013

De wedstrijd maakt onderdeel uit van het Sustainable Healthcare Challenge congres. Het congres brengt studenten en young professionals samen om te discussiëren over hervormingen, innovatie en ondernemerschap in de zorg. Er wordt ingegaan zowel op de organisatie van zorg, als op innovatie en ondernemerschap in medische producten en zorgverlening.

Luuk Veeken en Jan Jaap Verhoef zijn mede organisator van het evenement. Veeken vindt het een geslaagd congres: "We hebben jongeren hier uit willen nodigen om te laten zien wat innovatie en ondernemerschap is in de zorg en ook hoe belangrijk dat is." De studenten willen de challenge ook een vervolg gaan geven. Verhoef: “We hebben zo'n mooi congres neergezet, we zijn vanaf niks begonnen. We hebben allemaal de ambitie om door te gaan, want ondernemerschap in de zorg, daar kan nog heel wat aan gebeuren.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top