ACTUEEL

SP wil parlementaire enquête naar zorgfraude

De SP wil een parlementaire enquête naar zorgfraude. Volgens Kamerlid Renske Leijten moet een uitgebreid onderzoek boven tafel krijgen in hoeverre de stijging van de zorgkosten is toe te schrijven aan behandelingen die onterecht in rekening zijn gebracht. Dat heeft de SP zaterdag bekendgemaakt.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) stuurde vrijdag een rapport naar de Kamer met een analyse van fraude in de zorg. Ze deed dit na berichten dat ziekenhuizen declaraties indienen voor niet-medisch noodzakelijke behandelingen.

Onterechte declaraties

Met de enquête wil de SP ook te weten komen waarom pas 2 jaar geleden onderzoek werd gedaan naar onterechte declaraties in de zorg. Leijten wil ook dat de enquête laat zien hoe het zorgstelsel is ontstaan en hoe het zich heeft ontwikkeld. Ook zou de enquête alternatieven aan moeten dragen.

Vertrouwen

In minister Schippers heeft Leijten weinig vertrouwen meer. "Deze minister heeft de premiebetaler onterecht te hoge premie laten betalen en is altijd blind en doof geweest voor kritiek, signalen en alternatieven."

Donderdag debatteert de Tweede Kamer met de minister over fraude in de zorg. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 mei 2013

Open met die beerputten van de graaiers in de zorg. Een DBC en later Dot invoeren om wat makkelijker te kunnen frauderen. Dat kunnen de medici van boven een zekere leeftijd!

Gelukkig hebben wij Loek Winter die als een Tarzan door het verziekte landschap gaat om de zwakke rotte appels hun drek in hun gezich te smijten!
Ga ervoor Loek, de hele zorg ligt aan je voeten en men is tot in Den Haag overtuigd dat jij minister wordt. Zoals je zelf zegt minister Schippers ontbeert zakelijk inzicht en is nog veels te afhankelijk van corrupte clubjes zoals de IZG.


Je oud collegae van het OLVG die je altijd hebben gesteund

E.Kriek

20 mei 2013

@Anoniem, alias Jane:

Heeft u verder nog iets inhoudelijks toe te voegen, behalve

"Tarzan Loekie, ga ervoor" ?

Top