ACTUEEL

‘s Heeren Loo steekt miljoenen in huisvesting

‘s Heeren Loo Zorggroep investeert de komende vier jaar 175 miljoen euro in de verbetering van de huisvesting voor mensen met een verstandelijke beperking. De hiermee gemoeide lening wordt beschikbaar gesteld door een consortium van ABN Amro, ING en BNG Bank.

De investeringen in vastgoed zijn noodzakelijk omdat veel huisvesting inmiddels gedateerd is, zo laat de ‘s Heeren Loo Groep in een persbericht weten. Net als andere instellingen in de verstandelijke gehandicaptenzorg kan ’s Heeren Loo, met een begroting van meer dan zeshonderd miljoen euro de grootste instelling in de verstandelijke gehandicaptenzorg, slechts een deel van de benodigde investeringen zelf bekostigen.

Vertrouwen

Met het financieringsarrangement laten de banken volgens ’s Heeren Loo zien dat ze vertrouwen hebben in de financiële positie van de zorginstelling. Ook het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WfZ) is nauw betrokken geweest bij het proces en heeft positief geadviseerd over dit financieringsarrangement, aldus ’s Heeren Loo.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

10 juni 2013

Weten we eindelijk waarom de zorg zo duur is. Waarom wordt een maatschappelijke onderneming in staat gesteld dergelijk winsten te behalen. Mocht komen door een gezonde bedrijfvoering dan is dat ook de opdracht aan het management waarvoor zij een riante vergoeding krijgen. Stel voor om het bedrag boven de 20% van wat in het RAK aan reserve behoort te zitten terug te storten.

Top