ACTUEEL

GGZ NHN en Brijder Verslavingszorg werken samen

GGZ NHN en Brijder Verslavingszorg werken samen

GGZ Noord-Holland-Noord en Brijder Verslavingszorg open op 16 mei een intensief samenwerkingsverband voor de duur van drie jaar getekend. Doel is om daarmee de zorg voor cliënten in de regio Noord-Holland-Noord te verbeteren.

Door de samenwerking kunnen de instellingen hun cliënten een geïntegreerd hulpaanbod bieden vanuit de verslavingszorg en de psychiatrie. Hierdoor kan de zorg doelgerichter en efficiënter aangeboden worden, aldus de ggz-aanbieders. Veel cliënten die bij Brijder in behandeling zijn hebben ook andere psychische aandoeningen en andersom hebben veel cliënten die bij GGZ Noord-Holland-Noord in behandeling zijn ook problemen op het gebied van verslaving.

Grenzen beslechten

Elsbeth de Ruijter, directeur zorg Brijder Verslavingszorg: "De afgelopen jaren is er rondom verschillende cliëntgroepen al veel samenwerking op gang gekomen, echter de kunstmatige scheiding die ooit is aangebracht tussen verslavingszorg en ggz bestaat nog steeds. Voor cliënten betekent dit dat ze veelal nog geen optimale behandeling krijgen, die volledig is afgestemd op de hulpvraag. Onderzoek heeft consistent aangetoond dat behandeling van verslaving en andere psychische aandoeningen als geheel de voorkeur heeft boven parallelle of opeenvolgende behandeling. Voldoende reden om de samenwerking te verbeteren. Er wordt enthousiast op de samenwerking gereageerd. Zorgverzekeraar VGZ juicht het initiatief toe om de grenzen tussen GGZ en verslaving te slechten.’’

Mensen met voornamelijk verslavingsproblemen kunnen straks ook terecht in de FACT-wijkteams van GGZ Noord-Holland-Noord, waar aan mensen zorg én behandeling in de eigen omgeving wordt verleend. Daarnaast hebben cliënten die ingeschreven zijn bij Brijder, per direct de mogelijkheid, in geval van crisis, gebruik te maken van de SEPH, de spoedeisende psychiatrische hulp van GGZ Noord-Holland-Noord. De komende jaren worden projecten en activiteiten samen verder uitgewerkt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top