ACTUEEL

Juzt en GGz Breburg bundelen complexe jeugdzorg

Jeugdzorgaanbieder Juzt en Centrum Jeugd van GGz Breburg, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, gaan samenwerken in het behandelen en begeleiden van kinderen en jongeren met gedragsproblemen en psychiatrische problemen. Het gaat om jongeren die vaak ook opgroeien in moeilijke omstandigheden.

Juzt en GGz Breburg openen samen een dagbehandelingscentrum voor kinderen van 0-12 jaar. Daarnaast starten zij een intensieve behandelleefgroep voor jongeren vanaf 14 jaar in Oosterhout. De komende tijd vormen Juzt en GGz Breburg gezamenlijke behandelteams die jongeren in de eigen leefomgeving gaan begeleiden. Door de samenwerking zeggen Juzt en GGz Breburg ook invulling te geven aan de doelstellingen van de nieuwe Wet jeugdzorg.

Samenhang

Volgens Juzt en GGz Breburg wordt op deze manier een gat in de hulpverlening aan deze kinderen en jongeren opgevuld. Ook ontstaat er volgens de zorgverleners meer samenhang in de aanpak.

Juzt en GGz Breburg werken sinds 2007 al samen in een intensief behandelaanbod, de OrthoPP, in twee leefgroepen op de locatie van Juzt in Rijsbergen. Medewerkers van Juzt en GGz Breburg behandelen daar kinderen tot 14 jaar met complexe problematiek. Ook kunnen medewerkers van Juzt advies vragen aan Centrum Jeugd  van GGz Breburg voor kinderen die naar medisch kleuterdagverblijven gaan, voor jongeren op de locatie Lievenshove in Oosterhout en in crisissituaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top