ACTUEEL

Schippers begrijpt 'opbouwproblemen' VUmc

Minister Schippers heeft er begrip voor dat het VUmc nog niet alle zaken op orde heeft. Volgens Schippers horen de recente berichten over problemen bij de opbouwfase waar het ziekenhuis zich in bevindt. Dat meldt de Volkskrant naar aanleiding van haar beantwoording van Kamervragen.

SP-Kamerlid Van Gerven voelde de minister aan de tand naar aanleiding van berichten in de Volkskrant waaruit blijkt dat het nog altijd niet botert tussen de longartsen van het VUmc. Schippers vindt de situatie niet abnormaal. “Het is niet zo dat alles in orde is”, aldus de minster. “De opbouwfase loopt.” Schippers wijst er op dat het academisch ziekenhuis verschillende verbeteracties heeft doorgevoerd. De patiëntveiligheid op de longafdeling is ondanks een operationeel capaciteitstekort volgens Schippers niet in het geding. 

Angstcultuur

Van Gerven toonde zich niet tevreden met de uitleg van de minister, met name op het punt van de “voortdurende angstcultuur” waar de Volkskrant over berichtte. “De minister bagatelliseert de kwestie”, aldus Van Gerven. “We zijn alweer bijna driekwart jaar verder. Wat is er afgelopen tijd gebeurd om die angstcultuur weg te nemen?”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

22 mei 2013

Natuurlijk begrijpt de minister het gebrek aan voortgang. Ze heeft de uitleg in eigen huis.

Top