ACTUEEL

Omstreden arts werkt wel in België

Gynaecoloog Rock G. die van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) voorlopig niet meer in Nederland mag opereren, werkt nog wel in België. Een medewerkster van de Wellness Kliniek in Genk zei dinsdag dat de arts daar gewoon operaties uitvoert.

Regels overschreden

De gynaecoloog werkte in de HaagseCityKliniek die vrijdag die op last van de inspectie de deuren moest sluiten, omdat de privékliniek diverse regels overschreed. Zo waren implantaten niet steriel, de operatiekamers niet in orde en geneesmiddelen over de datum. Arts G. opereerde bovendien niet volgens de Nederlandse technieken. Hij wist onvoldoende van de geldende normen voor hygiëne en infectiebestrijding.

Operatieverbod inspectie

Inmiddels hebben tientallen vrouwen zich gemeld met klachten die ze hebben opgelopen bij borstvergrotingen in de Haagse kliniek. Ze hebben ernstige infecties. De IGZ overweegt of ze stappen gaat nemen tegen de gynaecoloog. Hij mag de komende tijd niet opereren in Nederland. De beperking van de Inspectie geldt niet buiten Nederland.

Opleiding en ervaring

De arts uit Vlaardingen studeerde aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte ook in Engeland en België.  In de CityKliniek vonden diverse behandelingen plaats: van borstvergroting tot vaginaverjonging en van ooglidcorrecties tot vetafzuiging.

Website haalt info weg

De kliniek heeft inmiddels alle informatie over de kliniek van de website gehaald. Maandagmiddag was onder meer nog een pagina beschikbaar over de arts die de operaties uitvoerde. Hierop stond zijn foto, zijn cv en noemde hij zijn specialiteiten. Hij noemt zichzelf eendeskundig borstchirurg en de grondlegger van de “esthetische genitale chirurgie''.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top