ACTUEEL

Grondlegger De Hoop stapt op als bestuurder

Grondlegger De Hoop stapt op als bestuurder

De evangelische ggz-instelling De Hoop krijgt op 1 september een nieuwe bestuursvoorzitter in de persoon van Jaap de Gruijter. Hij volgt in deze rol Teun Stortenbeker op die bijna vier decennia aan De Hoop verbonden is geweest.

De Gruijter is momenteel bestuurder bij woningcorporatie Woonkracht10 uit Alblasserdam. De Gruijter werkte eerder in de zorg en was verder wethouder en CDA-raadslid in Alblasserdam. In een persbericht over de bestuurswisseling onderstreept De Hoop eens te merk het sterk evangelische karakter: “De Hoop is dankbaar dat God in de persoon van Jaap een nieuwe bestuurder heeft gegeven.”

Ontwikkeling

Scheidend bestuursvoorzitter Stortenbeker zal ook na 1 september met het werk van De Hoop verbonden blijven, zo laat de ggz-aanbieder weten. Stortenbeker was in 1976 de eerste werknemer. Onder zijn leiding heeft De Hoop zich ontwikkeld van een lokale aanbieder van verslavingszorg tot een landelijk opererende aanbieder van een breed scala van ggz. Bij de organisatie werken ruim vijfhonderd medewerkers die hulp bieden aan ongeveer 1700 cliënten.

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 mei 2013

Grondlegger was Koos Hogeweg. Niet Storterbeker. Ik lees ook niet dat hij zelf opstapt. Zou mij niets verbazen als hij zelf liever had gebleven en er meer achter schuilt dan wij weten.

Eddy Boevink

27 mei 2013

Zonder de visie van Teun Stortenbeker was De Hoop niet uitgegroeid tot wat het nu is. Een levensreddende instelling. Zonder dhr. J. Hogeweg was er geen initiatief geweest om De Hoop op te richten. Uit de grond van mijn hart, ben ik hen beiden dankbaar dat zij dit geweldige werk geleverd hebben. Veel zegen Teun en ik hoop dat je als ambassadeur betrokken blijft bij het werk van De Hoop. Ik denk dat deze functie jou zou passen, maar dat heb ik je al eerder gezegd.

Top