ACTUEEL

Scholieren doen recordpoging reanimeren

Ruim tweeduizend kinderen tussen de tien en twaalf jaar gaan een poging doen om het wereldrecord reanimeren te verbreken. Ze doen dat woensdag 29 mei in het stadion van NEC in Nijmegen.

De ludieke recordpoging is bedoeld om meer aandacht voor het belang van tijdige reanimatie te laten zien. Ook willen de initiatiefnemers aantonen hoe eenvoudig het is om levensreddende systemen te gebruiken.

Guinnes Book

De 2150 deelnemers hebben de afgelopen maanden een reanimatietraining gedaan met zogenoemde Automatische Externe Defibrillators (AED's), die stroomschokken geven. Technologiebedrijf Philips stelt als hoofdsponsor en als één van ’s wereld grootste leveranciers van AED’s de trainingssystemen beschikbaar. Lukt de recordpoging, dan levert dit de kinderen een vermelding op in het Guinness Book of Records.

Training

De reanimatietraining kregen de basisschoolkinderen van groep 7 en 8 van 31 scholen in en rond Nijmegen van medewerkers van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Ook gingen de leerlingen aan de slag met oefen-AED's.  “De oefen-AED's zijn niet gevaarlijk, want ze geven geen stroom af, maar het oefenen bereidt kinderen wel voor op het moment dat ze een echte AED moeten gebruiken'', aldus Anne-Marie Willems van het CWZ.

Overlevingskans

Het gebruik van een AED kan volgens een voorlichter van de Hartstichting de overlevingskans van iemand met een hartstilstand aanmerkelijk verhogen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top