ACTUEEL

Terugbrengen zout in voedsel “loze belofte”

De belofte van supermarkten en de vleesindustrie om het zoutgehalte in vlees de komende twee jaar met 10 procent omlaag te brengen, is waarschijnlijk de “zoveelste loze belofte''. Dat zeggen de Consumentenbond, Nierstichting en Hartstichting in reactie op de toezegging die de industrie woensdag deed.

“De afgelopen jaren zijn er veel beloftes gedaan, maar feit is dat het percentage zout en verzadigd vet niet tot nauwelijks omlaag is gegaan'', aldus een woordvoerster van de Consumentenbond. “Het enige product waar de laatste jaren minder zout in zit, is brood. En dat komt omdat het ministerie van Volksgezondheid dat de broodindustrie wettelijk heeft opgelegd.''

Opvallende timing

De drie organisaties zouden het liefst zien dat zoutreductie in alle sectoren wettelijk geregeld wordt. “Zelfregulering werkt niet in de praktijk’’, zegt de woordvoerster. De timing van de vleeswarenbranche en supermarkten om met het nieuws naar buiten te komen, is volgens de woordvoerster “opvallend’’. Volgende week staat er namelijk in de politiek een commissievergadering gepland over de voortgang van het verlagen van zout en verzadigd vet in levensmiddelen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top