ACTUEEL

Huisarts krijgt verbod op behandelen vrouwen

Een Brabantse huisarts mag geen vrouwen meer behandelen nadat hij tot twee keer toe een seksuele relatie kreeg met een patiënte. Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven heeft dat donderdag bepaald.

Intieme relaties

In 2006 kreeg de getrouwde huisarts voor het eerst een relatie met een patiënte. Later dat jaar kreeg hij een intieme relatie met een andere patiënte die ruim 4 jaar zou duren. Toen die relatie werd ontdekt, meldde hij die aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, zijn echtgenote en collega's. De inspectie begon de tuchtzaak. De man is op dit moment geen huisarts meer, maar wil dat wel weer worden.

Tuchtcollege

Advocaat Ivo Sindram van de huisarts noemt de beslissing heel bijzonder. “Het tuchtcollege lijkt absolute veiligheid te willen garanderen, maar dat kan helemaal niet.” De uitspraak is hard aangekomen en de huisarts overweegt hoger beroep, aldus de raadsman. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 mei 2013

Ja dat is blanke sharia. Het wordt met de dag gekker. Iedereen weet dat er gynaecologen zijn diebuitenechtelijke kinderen hebben verwekt in hun spreekuur. Vrouwen vragen er soms om.

De Vries

26 mei 2013

Pardon?!?!, Vrouwen vragen er soms om??? Hoe durft u dat in deze context als verontschuldiging aan te voeren. Ingaan op de avances van vrouwen "die er om vragen" , wat nog maar zeer de vraag is, getuigt van niet-professioneel gedrag.

Top