ACTUEEL

UT geeft 'positieve psychologie' een plek

UT geeft 'positieve psychologie' een plek

Jan Walburg is door de Technische Universiteit Twente benoemd tot hoogleraar positieve psychologie. Hiermee heeft de Universiteit Twente de eerste Nederlandse leerstoel op dit terrein gecreëerd.

Positieve psychologie is een relatief nieuw vakgebied dat zich specifiek richt op onderwerpen als ontwikkeling, bloei, geluk en welbevinden. Met name in de Verenigde Staten zijn meerdere vakgroepen en hoogleraren actief in dit domein.  

e-Health

Bestuursvoorzitter Walburg van het Trimbos-instituut zal zich als hoogleraar de komende jaren één dag per week richten op de bestudering van factoren die bijdragen aan de bloei van individuen, teams, organisaties, scholen, gemeenschappen en wijken. Ook zelfmanagement en het welbevinden van mensen met een chronische ziekte behoort tot het onderzoeksdomein. Een belangrijk accent in de leeropdracht ligt op het gebruik van innovatieve technologie en e-health.

Samenwerking

Om de toepassing van deze kennis te optimaliseren werkt Walburg nauw samen met het Trimbos-instituut, de gemeente Enschede en zorgverzekeraar Menzis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top