ACTUEEL

Partijen willen uitleg medische zorg asielzoekers

De ChristenUnie, GroenLinks en D66 willen opheldering van staatssecretaris Fred Teeven over de medische behandeling van vreemdelingen, in het bijzonder de honger- en dorststakers. Dat heeft de ChristenUnie donderdag laten weten.

Een arts deed aangifte van mishandeling van een man in een detentiecentrum, aan wie medische behandeling lijkt te zijn ontzegd, aldus de ChristenUnie. Kamerlid Joël Voordewind: "Zonder te insinueren dat het personeel van het detentiecentrum disproportioneel geweld heeft gebruikt, zijn de beschuldigingen zo ernstig en zijn de versies van de staatssecretaris en de arts zo verschillend, dat het wel belangrijk is dat duidelijk wordt wat er zich nu echt heeft afgespeeld.”

Niet te controleren

De staatssecretaris volstond eerder met de mededeling dat er geen aanleiding is om het verhaal van de arts te geloven, maar dat is voor de Kamer niet te controleren, zegt de ChristenUnie. De partijen willen ook weten of vertrouwensartsen vrij toegang hebben tot de patiënten, vooral de honger- en dorststakers. Ook moet duidelijkheid komen over de communicatie tussen de medische dienst en de vertrouwensartsen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top