ACTUEEL

Zeeuw mishandelt verpleegkundige en advocaat

Een 43-jarige man uit Terneuzen heeft zondagochtend een verpleegkundige in het plaatselijke ziekenhuis ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen bij de keel gegrepen. Ook bedreigde hij een arts met de dood. De politie pakte de man op en bracht hem naar een cellencomplex in Middelburg. Daar mocht hij een advocaat spreken, maar die kreeg klappen van de Zeeuw.

Dat meldde de politie zondag. Het is niet duidelijk waarom de man tot twee keer toe door het lint ging. De politie heeft nog niet vastgesteld of hij onder invloed van drank of drugs was. Hij had in elk geval geen psychose, bleek uit psychisch onderzoek.

Aanval en doodsbedreiging

De man was in de nacht van zaterdag op zondag naar het ziekenhuis gebracht omdat hij dacht dat hij vergiftigd was. De artsen konden bij hun onderzoeken echter niets vinden. Daarom kon de man naar huis. Toen hij dat te horen kreeg, vloog hij de verpleegkundige aan. Ook bedreigde hij een arts met de dood. De verpleegkundige en de arts hebben aangifte gedaan, de advocaat nog niet. (ANP)

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 juni 2013

zou de diagnose: "geen psychose" hier wel kloppen? Wanneer iemand binnengebracht wordt met de klacht: "vergiftiging" vind ik dat toch al aardig paranoía klinken... Als iemand "denkt" dat hij vergiftigt is, dit zo ervaart, en vervolgens zonder behandeling naar huis gestuurd wordt tja die denkt dat hij daar dood gaat. Logisch dat hij uit z'n dak gaat...

Top