ACTUEEL

Rutte vindt moties tegen bewindslieden onterecht

Premier Rutte vindt de moties van wantrouwen die de afgelopen weken zijn ingediend tegen minister Edith Schippers van Volksgezondheid alsmede de staatssecretarissen Fred Teeven van Justitie en Frans Weekers van Financiën, niet terecht. Rutte zei dat vrijdag na de ministerraad.

De premier wilde zich niet uitspreken over de wijze waarop de Tweede Kamer in het algemeen omgaat met moties van wantrouwen. Maar in de genoemde gevallen hebben de bewindslieden zich volgens hem overtuigend verdedigd tegen de verwijten aan hun adres.

Paradox

Oppositiepartij PVV diende op 23 mei een motie van wantrouwen tegen Schippers in vanwege haar aanpak van ‘fraude’ in de zorg. Bij Weekers ging het eerder om fraude met zorg- en huurtoeslagen. Rutte ziet parallellen. Dat er steeds meer publiciteit is over fraude, komt volgens Rutte doordat er meer gebeurt aan het opsporen ervan. “Als je het niet opspoort, vind je het niet en weet je het niet.'' Dit leidt volgens de premier tot de “paradox'' dat burgers zich meer ergeren aan fraude omdat de media er meer over berichten. Volgens Rutte gebeurt dat laatste overigens wel op een manier die “in balans'' en fatsoenlijk is. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top