ACTUEEL

Achtduizend reacties verspilling in de zorg

Ruim achtduizend reacties over verspilling in de zorg zijn er maandagochtend al binnengekomen op het internetmeldpunt www.verspillingindezorg.nl. Het meldpunt werd zaterdagavond door minister Edith Schippers (Volksgezondheid) geopend in het tv-programma Kassa.

Met het meldpunt wil Schippers inzicht krijgen in waar verspilling voorkomt en welke mogelijke oplossingen hiervoor te bedenken zijn. Voorbeelden zijn het onnodig verstrekken van medicijnen of hulpmiddelen, het verspillen van geld bij zorgverleningstrajecten of het uitvoeren van overbodige behandelingen. De meldingen zijn anoniem.

De betrokken bewindslieden Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn gaan de Tweede Kamer regelmatig informeren over de vorderingen om verspilling terug te dringen. (ANP)

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Ongeloofwaardig

27 mei 2013

Denk je nou echt dat je met zo'n internet meldpunt alle misstanden tegengaat? Is het zelfde als het vuurwerkmeldpunt. Bullshit! Ga zelf eens langs de ziekenhuizen minister Schippers!! Kun je het met eigen ogen zien wat er mis is. Een meldpunt is alleen om iedereen in NL zijn zegje te laten doen. Want dat willen NL-ers maar al te graag. En nu over de zorg beginnen vind ik wel heel makkelijk. Doe maar wat een de Polen, Bulgaren enz. En de fraude met de zorgpremies, KGB en huurtoeslag etc. Spookburgers. Nee er moet weer op een makkelijkere manier geld bij de zorg vandaag gehaald worden. Dat er bezuinigd kan worden in de zorg ben ik volkomen mee eens. Maar laat dan beter naar de declaraties gekeken worden,

van Heemstra ZorgSteedsBeter

28 mei 2013

Ik wel! Super! Eindelijk iedereen mobiliseren om verspillingen te identificeren. Het lijkt wel een basiscursus 'LEAN'! Laat iedereen mee doen! En nu meteen stap 2: geef iedereen ook de kans om ook verbetervoorstellen te doen. Zelf! Wij! Iedereen. Dus niet het probleem bij de minister, de zorgverzekeraars, apothekers, zorgverleners enz laten: nee zelf meedenken met oplossingen. Minister, mogen wij die voorziening erbij? Om op al die verspillingen ook weer met verbeterideen te komen? Dan nemen we pas echt verantwoordelijkheid om zelf bij te dragen aan zinniger en zuiniger zorg! Doen!

Top