ACTUEEL

Nieuw SARS-virus is 'gevaar voor hele wereld'

Het nieuwe SARS-virus dat al aan meer dan 20 mensen het leven heeft gekost, is een gevaar voor de hele wereld. Daarvoor heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag gewaarschuwd. WHO-directeur Margaret Chan zegt zich "grote zorgen" te maken over het virus, dat Middle East Respiratory Virus (MERS) is genoemd.

De WHO heeft tot 23 mei in acht verschillende landen 44 besmettingen geteld. 22 mensen bezweken aan de aandoening, die onder meer tot levensgevaarlijke ontstekingen aan de luchtwegen kan leiden.

Overleden

Dinsdag werd ook bekend dat de eerste patiënt die in Frankrijk ziek is geworden door de nieuwe SARS-variant, is overleden. Het gaat om een 65-jarige man die onlangs in Dubai was geweest. Een bron in het ziekenhuis waar hij werd behandeld, meldde dat het slachtoffer aan het virus is bezweken. Het Franse ministerie van Volksgezondheid kon nog niet officieel bevestigen dat het virus echt de oorzaak van zijn dood is.

Het virus, dat officieel Middle East Respiratory Virus (MERS) heet, lijkt een variant van het 10 jaar geleden in Azië opgedoken Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS, ernstig acuut ademhalingssyndroom), een longontsteking. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoek

29 mei 2013

Wellicht is er een minister die alvast voor luttele miljoenen wat vaccins wil bestellen?

Top