ACTUEEL

De Friesland benoemt twee nieuwe commissarissen

De Friesland Zorgverzekeraar heeft met instemming van de ledenraad twee nieuwe leden van de raad van commissarissen benoemd: Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra en Doede Vierstra.

CFO Nuon en ggz-bestuurder

Vierstra is chief Financial officer (CFO) in de raad van bestuur van energiebedrijf Nuon. Van Lonkhuijzen is sinds 1 juni voorzitter van de raad van bestuur van GGZ inGeest, een grote instelling voor psychiatrische zorg in Amsterdam. Vierstra en Van Lonkhuijzen volgen Jacqueline Le Grand-van den Bogaard en Geertje Lycklama à Nijeholt op.

Van Lonkhuizen is ervaren zorgbestuurder

Van Lonkhuijzen komt oorspronkelijk uit Heerenveen en heeft veel ervaring binnen de zorg opgebouwd, meldt De Friesland. Zij begon in 1979 als verpleegkundige, maar vervult al vanaf 1993 velerlei management- en bestuursfuncties binnen de zorg. Zij is onder meer hoofd klinische zorg van het Antonius Ziekenhuis in Sneek geweest, heeft bij het Albert Schweitzer ziekenhuis gewerkt en was directeur bij de Integra Zorggroep in Alkmaar (thuiszorg, kraamzorg en woon/zorgcomplexen) voor ze toetrad tot de raad van bestuur van GGZ inGeest. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top