ACTUEEL

Genezers horen eis in zaak kankerpatiënte

Twee alternatieve genezers die volgens het Openbaar Ministerie (OM) een borstkankerpatiënte ervan weerhielden naar het ziekenhuis te gaan voor reguliere zorg, horen donderdag de eis in hun strafzaak. De 52-jarige vrouw uit Heemstede overleed in 2011 na een vreselijk ziekbed. Justitie acht de orthomoleculair arts Peter J. (54) uit Heemstede en natuurgenezeres Martha B. (71) uit Amsterdam medeschuldig aan haar lijden en dood.

Basisarts J. zei woensdag bij de rechtbank dat hij in 'een grijs gebied had gehandeld', omdat hij haar als huisvriend en mantelzorger medicijnen voorschreef zoals slaapmiddelen en morfine. Genezeres Martha B. hield vol dat ze niet wist dat de vrouw borstkanker had en dat ze verbaasd was toen deze overleed. De Heemsteedse had volgens haar een defect in het immuunsysteem en een borstonsteking door de ziekte van Lyme.

Aangifte

De patiënte vertrouwde volkomen op de arts-huisvriend en de natuurgenezeres. Ze was ervan overtuigd dat straling in het ziekenhuis haar dood zou betekenen. Na haar overlijden deden haar huisarts, de thuiszorg en haar echtgenoot een melding bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), die aangifte deed. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top