Tech

Philips en VUmc sluiten groot contract

Philips en het VUmc in Amsterdam hebben een grote deal gesloten. Philips gaat alle afdelingen van VUmc, waar het intensief monitoren van patiënten nodig is, voorzien van patiëntbewakingsapparatuur. Beide partijen hebben donderdag het contract hiervoor getekend.

Philips won de opdracht na een uitgebreide Europese aanbesteding. Beide organisaties werken op andere gebieden al intensief samen. Zo werken zij samen aan nieuwe medische beeldvormingsapparatuur. En medio 2012 nam VUmc de eerste, innovatieve, PET/MRI scanner in Nederland in gebruik.

Patiëntenmonitoring

Philips levert onder meer een ziekenhuisbreed totaalsysteem voor patiëntenmonitoring dat volledig is geïntegreerd met het bestaande ziekenhuis ICT-netwerk. Naast persoonlijke bewaking op de afdeling kunnen patiënten ook vanaf centrale posten bewaakt worden. Artsen krijgen straks overal in het ziekenhuis onmiddellijk toegang tot de meest actuele gegevens van hun patiënten via een centrale server waarop de patiëntbewakingsdata real-time wordt opgeslagen. Dit kan cruciaal zijn bij het nemen van klinische beslissingen als de toestand van een patiënt snel verandert.

"In onze academische omgeving vraagt veilige zorg voor hoogcomplexe patiënten om continue 7x24 uur optimale alertheid, waarbij we zelfs de kleinste tekenen van verandering in de toestand van onze patiënten kunnen opmerken. Dat is nu mogelijk met deze hypermoderne bewaking, die ons helpt onze zorg verder te verbeteren," aldus Wim Stalman, vice-voorzitter raad van bestuur en decaan van VUmc.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top