ACTUEEL

Facilitaire dienstverleners trekken samen op in zorg

Dienstverleners Facilicom en Strukton Worksphere gaan gezamenlijk zorginstellingen verleiden tot het sluiten van joint ventures. De twee partijen zijn hiertoe een strategische samenwerking aangegaan.

De nieuwe manier van werken moet leiden tot een betere en goedkopere facilitaire dienstverlening, zo stellen Facilicom en Strukton Worksphere. Dit kan door gebouwbeheer, onderhoud en schoonmaak te combineren. Een voorbeeld van de nieuwe werkwijze is de facilitaire joint venture Bestevaer, waarin Facilicom, Strukton Worksphere en het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis ( ADRZ) samen werken. Volgens Johan Winnubst, directeur Business Unit Exploitatie Strukton Worksphere, is Bestevaer een “uniek concept waarbij gastvrije dienstverlening, innovatie, kwaliteitsverbetering en kostenreductie centraal staan en de ziekenhuizen de facilitaire diensten niet hoeven uit te besteden."

Cocreatie

De door Facilicom en Strukton Worksphere beoogde cocreatie moet voor elk ziekenhuis leiden een “uniek dienstverleningsconcept waarmee het ziekenhuis zich echt onderscheid en patiënten aan zich bindt", zo laat Geert van der Laar, concerndirecteur Facilitaire Bedrijven Nederland van Facilicom, weten. Door gezamenlijke te ondernemen wordt de zorginstelling  bovendien “uitgedaagd” om meer klantgericht en kostenbewust te werken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top